Kan nyförälskade ha nytta av Kärlekstanken?

Jaaa! Är svaret. I alla fall enligt min son. Han och hans flickvän bodde i början av sin relation i olika städer och använde Facetime för att göra de teman som de tyckte lät roliga och användbara. Att Wille (sonen) skulle kunna använda Kärlekstanken var dock inget som var givet från början. Min plan för Kärlekstanken var att mer etablerade par som hade börjat ha mönster i relationen som de (eller i alla fall minst en av dem!) inte gillade skulle använda den. Men Wille tyckte annorlunda.

Kärlekstanken i webbversion har krävt otroligt mycket arbete av många människor och Wille är en av dem. Alla våra filmer har producerats och filmats av honom och det är rätt många nu. Följaktligen har han också tvingats höra alla dessa budskap och tankar många gånger om. Och från att vara rejält ointresserad sa han helt överraskande en dag ”Jag tycker nya par kan använda de här övningarna också, för det är ju bättre att lära sig det här innan det blir problem.”

Faktum är att det har han rätt i. Rent krasst är det också så att när vi är nyförälskade har vi ett genuint och nyfiket intresse av att lära känna varandra. Ju mer desto bättre. Vi kan inte få nog av att vara tillsammans, för all tid som används till någon annan än partnern är bortkastad. Så enkelt är det. Och det är en unik tid som är som gjord för att skapa bra sätt att samarbeta och visa varandra uppskattning och kärlek. Att tidigt få lära sig varandras kärleksspråk, förstå tankarnas och tolkningarnas effekt på våra känslor och beteenden, att kunna ta udden ur ett uppblossande bråk och andra bra relationskompetenser, vad kan vara viktigare?

I skolan får vi inte lära oss hur vi ska hantera alla dessa känslor som kommer när vi är förälskade. Eller när vi älskar någon djupt. Men hur vi beter oss och hur vi uttrycker oss gör hela skillnaden i hur relationen utvecklas. Eller hur den avvecklas… Så att inte veta exakt hur man ska bete sig eller hur man ska resonera för att själv inte förstöra sin egen relation, det är inte så konstigt. För hur skulle vi kunna det, utan utbildning och kanske utan några bra förebilder?

Det är inte alltid lätt att vara i en relation, men det är alltid viktigt. Det är vårt mantra i Kärlekstanken. Så oavsett i vilken fas du befinner dig i din relation kan du ha nytta av Kärlekstanken, men ju nyare relation ju lättare att lära och ju längre tid har du nytta av dessa kunskaper. Hur gick det för Wille då? Jo, nu har han och hans fina (och kloka) tjej bott ihop i ett drygt år och de lär känna varandra och uppskattar varandra mer och mer för varje dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...