”Vi är för olika”

Har har ni hamnat där? När ni träffades var ni som klippt och skurna för varandra, ni avslutade varandras meningar och skrattade åt allt tillsammans. Ni ville inte vara ifrån varandra en sekund och det kändes så skönt, för du hade äntligen hittat din själsfrände.


Tiden går. Barn, jobb och vardagsbestyr tar över. Känslorna svalnar kanske och relationen läggs på hyllan. Ni vaknar upp och känner efter, men ni känner ingenting.


Det ni en gång känt för varandra finns inte där längre.
Du tänker ”Är det verkligen såhär det ska vara? Tänk om någon annan passar mig bättre? Jag känner ingenting för min partner längre. Orken är borta och allt vi orkar prata om är praktiska saker, som hämtning, lämning, matlagning eller städning.”

Anledningen då?

Ni har lagt relationen på hyllan. Ni var nyförälskade när ni träffades och prioriterade bort precis allt annat. Ni hade bara tid för varandra, ni umgicks och gjorde allt tillsammans. Att vara ifrån din partner var som en evighet! Det kändes som att tiden stod stilla när ni var ifrån varandra och när ni sågs igen bubblade det i kroppen och lyckoruset i er kärleksbubbla trollade bort allt annat.


Med tiden blev det precis tvärtom. Förälskelsen svalnade och den tid ni lägger på varandra och på er relation har minskat. Allt annat kommer i vägen, vardagsbestyr, jobb, fritidsintressen mm


Ni hittar inte tiden för varandra längre, och ni känner att ni blivit så olika. Men tänk efter, var ni så olika när ni träffades och var som mest lyckliga med varandra? Om inte, hur kan ni tänka tanken att ni är olika nu? Är det en anledning till att inte fortsätta kämpa för relationen? Att söka en ny partner, blir det verkligen bättre?

Lösning!

Tid, tid och tid! Tid för varandra, börja med en 30 minuter på kvällen. Har ni barn så sover de och ni kan varva ner tillsammans. Ni behöver inte göra speciellt mycket om orken inte finns där. Bara vara med varandra, kanske somna en stund i soffan tillsammans, vad gör det? Bara ni är med varandra, och ger varandra tid. Det stärker er relation. När ni är något piggare, prata med varandra. Gamla minnen? Värderingar? Tacksamhet? Uppskattning? Förändring? Mål? Glädje? Sorg? Om vad som helst. Som rör er, och er relation.


Om ni behöver lite inspiration så ta fram ett anteckningsblock, starta Kärlekstankens app och sätt igång. Ni får så mycket ut av det. Er relation kommer tillbaka, kanske blir ni förälskade på nytt när ni upptäcker sidor hos er partner ni inte trodde fanns där?